Brassweekend

23-09-2017

Dit jaar vindt in Lunteren het brassweekend plaats. Dit weekend is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om te muziek te maken. Tijdens dit weekend wordt er nieuwe muziek ingestudeerd en is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Iedereen die een koperblaasinstrument bespeelt is welkom. Naast de Amsterdam Staff Band is er ook een speciale gast aanwezig. Dit jaar is dat trombonist en componist Dudley Bright.

Dudley Bright

Speciale gast tijdens het Brassweekend is Dudley Bright. Dudley is de principal trombone van het Londen Symfonie Orkest (LSO) en proffessor aan de Royal Academy of Music. Hij speelde zijn eerste solo's met de International Staff Band van het Leger des Heils al op 14 jarige leeftijd. Sindsdien is hij een veel gevraagd solist binnen en buiten het Leger des Heils.

In 2001 had hij het voorrecht om zijn leraar, Denis Wick op te volgen als principal trombone van het LSO. Met dat orkest is hij op vele opnamen te beluisteren. Zowel klassiek als filmmuziek zoals Star Wars II & III, Harry Potter en Monuments Men. Dudley heeft solo projecten gedaan met de Grimethorpe band, International Staff Band en Enfield band.

Naast muzikant is Dudley een veelgevraagd componist. Niet alleen binnen het Leger des Heils maar zeker ook daar buiten. Zijn grote werk 'Persuing the Horizon' schreef hij voor het LSO. In 2004 arrangeerde hij dat werk voor brassband en noemde hij het 'Persuing Horizons'. In de Royal Albert Hall werd het door 250 muzikanten van alle Staff Bands gespeeld ter ere van het 120-jarige bestaan van de International Staff Band.