Willeke Alberti en Jamai vieren Kerstfeest op de Dam

30-10-2014

Op de Dam is licht, muziek en warme chocomel. Maandag 22 december is de Dam voor de vierde keer het toneel voor het jaarlijkse Kerstfeest op de Dam, waar bekende artiesten het kerstverhaal vertolken aan de hand van klassieke en moderne (kerst)liederen. Daarnaast bezoeken de artiesten een afdeling van het Leger des Heils waarvan een verslag te zien is tijdens deze uitzending.   

Willeke Alberti, Jamai, Carolina Dijkhuizen en Thomas Berge zijn de artiesten die dit jaar het kerstverhaal op unieke wijze brengen. Zij vertellen met nieuwe en bekende (kerst)liederen van de geboorte van Jezus. Vooraf zijn ze ieder op bezoek geweest bij een van onze projecten. De ervaringen die ze daar opdoen vertalen ze naar een zelfgekozen lied. Ook de Amsterdam Staff Songsters en de Amsterdam Staff Band treden op.

Dak- en thuislozendiner
Op enorme schermen volgen we het dak- en thuislozendiner, waar tussen de optredens door het kerstverhaal wordt voorgelezen door onze cliënten. De avond wordt gepresenteerd door Bert van Leeuwen en Mirjam Bouwman. De toegang is gratis. Kom ook!

Sing-along: maandag 22 december, 18.45 – 19.30 uur, de Dam in Amsterdam
Opname: maandag 22 december, 19.30 uur, de Dam in Amsterdam

Uitzending: woensdag 24 december, 21.30 uur, NPO 1