UPDATE: Nog altijd 139 gezinnen schuilen bij Leger na zware vuurgevechten in Brazzaville

15-04-2016

 De sfeer is gespannen, maar het is momenteel rustig op de straten van Brazzaville. In de hoofdstad van Congo-Brazzaville is het leger en de politie sterk vertegenwoordigd, naar aanleiding van de zware vuurgevechten tussen het leger en rebellen op straat in de hoofdstad van Congo-Brazzaville van vorige week.

Als gevolg daarvan zijn tienduizenden inwoners van de hoofdstad op de vlucht geslagen en heeft een groot deel van hen tijdelijk onderdak gevonden bij het Leger des Heils. Sommigen zijn alweer teruggekeerd naar huis, maar er verblijven nog altijd 139 gezinnen in de diverse korpsgebouwen.

De gevaar is echter nog niet geweken in het land, want buiten de hoofdstad is er nog steeds sprake van vuurgevechten tussen de rebellen en het leger. 

Tienduizend inwoners in Brazzaville zijn eerder deze week uit hun huizen gevlucht en hebben onderdak gevonden bij een korps van het Leger des Heils in het centrum van de stad. In de hoofdstad van Congo-Brazzaville is maandag een groot vuurgevecht uitgebroken tussen de politie en militiestrijders.

Commissioner Onal Castor, leider van het Leger des Heils in Congo-Brazzaville: "We geven voedsel en water aan de gezinnen die bij ons onderdak hebben gevonden en bieden hen matrassen aan om op te slapen. Terwijl sommige groepen alleen naar hun eigen leden kijken, ontvangen wij bij het Leger des Heils iedereen die een veilige plek zoekt." De commissioner roept iedereen op te blijven bidden voor een herstel van de vrede in Congo-Brazzaville.

Generaal André Cox roept iedereen op tot gebed. “We betreuren zulk geweld en onze harten zijn gebroken als we zien welk leed dit veroorzaakt. We zijn dankbaar dat het Leger des Heils in Brazzaville een veilige thuishaven is en we roepen iedereen op te bidden voor de Congolese bevolking in deze moeilijke tijd. We bidden dat de vredelievende God hen troost en een toevlucht kan bieden.”

De noodhulpverlening van het Leger des Heils steunen kan door te doneren op:
NL27 RABO 0119 6839 89
t.n.v. Leger des Heils
o.v.v. Noodhulp