Sinterklaas Schoenenactie

21-11-2014

Het is bijna Sinterklaasfeest en dat betekent verwachtingsvolle blikken van kinderen, die zich verheugen op pepernoten, marsepein en cadeautjes. Niet voor álle kinderen is het Sinterklaasfeest vanzelfsprekend een vrolijke gebeurtenis, omdat juist zij geen cadeautje ontvangen. Voor hen start het Leger des Heils voor de derde keer op rij een schoenenactie. 'Onze schoenenactie begint al een ware traditie te worden,' zegt Simon Smedinga (operationeel directeur Leger des Heils ReShare). 'Dat is ontzettend fijn, want steeds meer bedrijven en organisaties geven zich op om mee te doen. Het is dus met recht een nationale schoenenactie, van noord tot zuid Nederland doet men mee.'

Sinterklaascadeautjes

Met de opbrengst uit de verkoop van de schoenen krijgen de ruim 2.000 kinderen in de jeugd- en pleegzorg of kinder- en jeugdhuizen van het Leger des Heils allemaal een Sinterklaascadeautje, dat ze nota bene zelf mogen uitzoeken. Smedinga: 'Vorig jaar kregen de kinderen een dagje pretpark en dit jaar krijgen ze een bon van de speelgoedwinkel. Dan kunnen ze helemaal zelf uitzoeken wat ze mooi vinden.' Zulke extraatjes zijn voor deze kinderen niet vanzelfsprekend en daarom extra welkom.

Inzameling door bedrijven en organisaties

Bijna vierhonderd inzameldozen, zogenaamde ReBoxen, zijn aangevraagd door bedrijven, kerken, organisaties en scholen. Met een Rebox kunnen ze op locatie inzamelen onder medewerkers en/of klanten. Ook schoenenwinkel Bristol heeft zich opgegeven voor de Sinterklaas Schoenenactie van het Leger des Heils. Op hun vestigingen staat ook een ReBox waar klanten schoenen kunnen inleveren. Zo kan heel Nederland schoenen doneren aan het goede doel!

Kijk snel waar je de schoenen kunt inleveren?