Scoutinggroep Majoor Bosshardt officieel geïnstalleerd

09-10-2015

“Ik hou van dieren en ben dol op verschillende planten. In een woord: Ik hou van de natuur!”. Het klinkt bijna ingestudeerd, maar niks is minder waar. Welp Matteo (9) weet wat hij wil: ‘En ik zal er alles aan doen om milieuvervuiling te voorkomen”. Matteo is een van de enthousiaste welpen van Scoutinggroep Majoor Bosshardt, die gisteren officieel werd geïnstalleerd in Amsterdam-Zuidoost.

Liefde voor de natuur is een belangrijke eigenschap van een scoutingwelp. Leren knopen vindt Kevin (8) juist het leukste aan de scouting, of liever padvinderij zoals hij het noemt. “En we gaan op kamp, daar heb ik zin in. Met elkaar zijn we de welpen”, zegt hij trots.

Beetje jaloers
Minstens zo trots is commissioner Marja van Vliet, die de Leger des Heils scouting vlag van de Majoor Bosshardt scoutinggroep aan Geert-Jeroen Klootsema, voorzitter van de Scouting Vereniging Leger des Heils, overhandigde en daarmee de scoutinggroep officieel installeerde. “Eigenlijk ben ik ook een beetje jaloers, ik wou dat ik nog jonger was, dan zou ik ook meedoen. Ik hoop dat jullie veel leren en nieuwe vrienden maken”. Daarna werden de leiders en leidsters geïnstalleerd door Geert-Jeroen, waarna het nieuwe team de welpen installeerde.

Basis
Het Leger des Heils heeft een lange traditie op het gebied van scouting. “Die gaat ver terug, naar onze stichter William Booth, een tijdgenoot en naar verluidt kennis van Baden Powell, de oprichter van de scouting”, legt commissioner Hans van Vliet uit. “Door de jaren heen hebben vele jongens en meisjes via de scouting het Leger des Heils leren kennen en gehoord over de basis waarom we doen wat we doen en dat is ons geloof in Jezus Christus.”

Leukste jeugdherinneringen
De meesten van de welpenleiding hebben ook een historie met de scouting. “Als klein meisje wilde ik al bij de padvinderij”, zegt Raula. “Ik heb m’n kinderen wel in de scouting gezet. En ben toen zelf in de scoutingcommissie gegaan.” Nu, bijna veertig jaar later is haar wens in vervulling gegaan: “Sinds vandaag ben ik welpenleiding. Ik vind het heel erg leuk en ook een beetje spannend”. Welpenleider Adiël was wel van jongs af aan een scout. “18 jaar geleden ben ik als welp geïnstalleerd, en nu als welpenleiding. Dat is toch fantastisch! Ik heb mijn hele kindertijd altijd toffe dingen gedaan bij de scouting. Dat zijn mijn leukste jeugdherinneringen en ik zie er naar uit dit te kunnen doorgeven aan de welpen!”

Vast baken
“Ons doel is om de scoutinggroep een vast baken te laten zijn in de buurt”, hoopt scoutinggroepsleider Huub Stijvers. “Zeker als we zichtbaar zijn in onze groene scoutfit. Scouting staat voor structuur, respect voor de natuur en elkaar. Ik denk dat we heel wat te bieden hebben en dat er vraag naar is. Dat blijkt ook wel uit de opkomst van de open dag: 25 kinderen. Nu zit de tafel ook vol met kinderen!”