ReShare Store gaat internationaal

07-07-2016

Vier winkels heeft Reshare nu in Nederland. Komende twee maanden worden er nog eens twee geopend in Rotterdam en Nijmegen. Maar het meest trots is ReShare wel op de eerste nationale Store in Praag (Tsjechië)! Deze eerste winkel over onze landsgrens past in dezelfde formule en zit op een goede locatie in een zeer dichtbevolkte wijk waar veel moeders en kinderen samen komen winkelen.

Op 11 juni was de opening van de ReShare Store in Praag, waar uiteraard een hele delegatie uit Nederland aanwezig was. Een deel van de Amsterdam Staff Band was ingevlogen om de opening van muziek te voorzien. Mooie woorden werden gesproken door envoy Pavla Vapolekova, majoor Tonnie Scholtens en territoriaal commandant Hans van Vliet, waarna het officiële moment dan echt was aangebroken: het knippen van het lintje! Onder het genot van een hapje en een drankje werd er bijgepraat en volop geshopt in de nieuwe ReShare Store. Ook de weken na de opening waren een groot succes voor de zichtbaarheid en inkomsten van het Leger des Heils. De komende maanden gaan we bekijken hoe de winkel het doet, maar alles wijst erop dat de ReShare Store een welkome aanvulling is in Tsjechië. Dat valt goed samen met het onlangs genomen besluit van Bestuur Stichting Leger des Heils ReShare om verder te gaan met de ReShare Stores.


We hebben toestemming om in de komende vijf jaar twintig ReShare Stores te openen in Nederland. Daarnaast komen er –na de proefperiode- pakweg twintig Stores in Tsjechië en nog eens half zoveel in Slowakije. Hiermee wordt de ReShare Store een echte retailketen en een begrip in Nederland en daarbuiten. Het geeft ons een geweldige kans om het Leger des Heils zichtbaar te maken in de samenleving. Wist je bijvoorbeeld dat er pakweg twaalfhonderd mensen per week in de winkel komen? Dat zijn mensen van diverse achtergrond en met diverse motivaties om tweedehands te shoppen. We hebben dus een afspiegeling van de samenleving in onze winkels en brengen nieuwe mensen in aanraking met (het werk van) het Leger des Heils. Bovendien helpen we de duurzame kringloop van textiel, door inzameling en verkoop van tweedehands kleding. Zorg voor mens en milieu, dat is waar onze ReShare Store nog weleens heel groot mee kan worden!