ReShare haalt meer dan 100 ton kg aan kleding voor vluchtelingen op

24-12-2015

Leger des Heils ReShare heeft in oktober en november 105.077 kilo aan kleding en schoenen opgehaald. Het Leger des Heils wil daarmee de vele vluchtelingen die naar Europa trekken helpen. Jan Noordijk, manager logistiek van Leger des Heils ReShare, is naar Athene afgereisd om te ondersteunen.

“Het Leger zit als enige in Athene,” zegt Jan. De andere 48 hulporganisaties zijn vooral actief op de eilanden. En dat terwijl de vluchtelingenstroom, 7.500 tot 10.000 mensen per dag, via Athene verder Europa intrekt.” In Athene krijgen de vluchtelingen voedsel en kleding uitgedeeld. De winter doet Griekenland aan, dus is de door ReShare opgehaalde kleding geen overbodige luxe voor de vluchtelingen.

Het Leger des Heils zet zich ook in voor het welzijn van vluchtelingen in ons land. Zo verzorgt het Leger de coördinatie van opvanglocatie in Hilversum en twee locaties in Amsterdam. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd om de vluchtelingen te voorzien in dagbesteding en is het Leger op meer manieren betrokken bij de opvang.

Het Leger des Heils werkt nauw samen met COA, Vluchtelingenwerk Nederland en Rode Kruis, onder andere door de inzameling en distributie van goederen te coördineren. Het Leger des Heils levert een structurele bijdrage op het gebied van inzameling, sortering en levering van kleding voor vluchtelingen.

Kleding doneren?
Wilt u kleding doneren? Lever uw kleding dan in (in gesloten kledingzakken) bij de textielcontainers en inzamelpunten van het Leger des Heils. Een locatie-overzicht van onze containers vindt u HIER. Er is altijd wel een inzamelpunt bij u in de buurt of regio. Bij 15 zakken of meer kan gebeld worden naar Leger des Heils ReShare, het Leger haalt de zakken dan gratis op.

Contactgegevens ReShare: 0800 0322 (gratis) / info@reshare.nl / www.reshare.nl