Rechtbank duidelijk: geen sprake van wilsonbekwaamheid in nalatenschap Broekhuis

06-04-2017

De Rechtbank Midden-Nederland heeft geen reden gevonden om het testament van de heer Broekhuis nietig te verklaren. Via de nalatenschap van Broekhuis ontvingen zowel het Leger des Heils als de Nationale Vereniging De Zonnebloem in 2013 een fors bedrag. De nabestaanden vroegen de rechter om nietigverklaring, omdat, volgens hen, de heer Broekhuis bij het opstellen wilsonbekwaam zou zijn geweest.

De rechtbank concludeert in haar vonnis echter dat “de wilsonbekwaamheid van Broekhuis ten tijde van het opmaken van zijn testament van februari 2012 niet is komen vast te staan.” Volgens het Leger des Heils is het goed dat er nu voor alle betrokken partijen duidelijkheid is en dat de laatste wil van de heer Broekhuis kan worden uitgevoerd als bedoeld. Via de nalatenschap van Broekhuis ontvingen zowel het Leger des Heils als de Nationale Vereniging De Zonnebloem een fors bedrag. Omdat er bij erfenissen sprake is van een verdrietige omstandigheid, gaat het Leger des Heils daar uiterst zorgvuldig mee om.

Dat beide goede doelen volgens het testament van de heer Broekhuis een fors bedrag ontvingen, was destijds een grote verrassing. In het testament heeft Broekhuis onder meer laten vastleggen dat zijn echtgenote in het huis kan blijven wonen zolang zij leeft. Het volledige vonnis van de rechtbank is online te lezen.