PSV-Ajax opening Dutch Street Cup 2016

18-03-2016

Zaterdag 19 maart is de start van de Dutch Street Cup 2016. De straatvoetbalcompetitie tussen teams voor mensen uit de maatschappelijke opvang wordt in het Beursgebouw in Eindhoven geopend met een bijzonder duel tussen PSV en Ajax.

Aan de vooravond van het Eredivisieduel PSV-Ajax spelen twee teams, samengesteld uit vluchtelingen, uit naam van PSV en Ajax een unieke demonstratiewedstrijd. De PSV-spelers zijn voornamelijk Syriërs die onderdak hebben gevonden in Eindhoven. Het Ajax-team bestaat uit spelers die voetballen in een zaalvoetbalteam uit de vluchtelingenopvang De Havenstraat in Amsterdam. De ploegen worden gecoacht door Hans van Breukelen en Aad de Mos. Oud-topscheidsrechter Frans Derks leidt de wedstrijd.

Aftrap
Om 13.00 uur verricht onder andere Hans Martin Don (directeur van Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Limburg & Brabant) de aftrap. Het is de start van een indrukwekkende competitie waarbij veertig teams vanuit het hele land hun energie in het voetbal kwijt kunnen.

Dutch Street Cup
Bij de Dutch Street Cup gaat de kracht van sport verder dan alleen een duel tussen twee rivaliserende teams. Sport is voor deze jongens en meiden een bron van inspiratie. Stichting Life Goals gebruikt deze bron om mensen te inspireren zichzelf weer te vinden. Sport helpt hen te bouwen aan zelfvertrouwen, hun sociale vaardigheden te verbeteren en sport zorgt voor structuur. De kernwaarden die in het veld gelden zijn misschien nog wel meer van toepassing in het dagelijks leven.

Zie ook: Agenda - Start Dutch Street Cup 2016