Perfecte start Oranje op Homeless World Cup in Chili

20-10-2014

SANTIAGO, maandag 20 oktober 2014 –  Beide Nederlandse teams hebben zondag de eerste wedstrijden van de Homeless World Cup gewonnen in Santiago, Chili. De heren versloegen Amerika met ruime cijfers (11-1) De dames wonnen van Argentinië (4-2).

"We hebben super genoten", zegt een glunderende coach René van Rijswijk na afloop van de 4-2 overwinning gisteren op het Argentijnse damesteam. "De openingsparade was al mooi. We hebben gedanst en gezongen! De mensen op straat zijn heel vriendelijk en iedereen wil steeds met ons op de foto." Over de 4-2 overwinning zegt de coach, die tevens oud-speler is van Cambuur: "We zitten in een sterke poule. We hopen dat we van Noorwegen en India kunnen winnen, al weet je het natuurlijk nooit. Maar om bij de bovenste drie te eindigen in deze ronde, moesten we daarnaast ook nog winnen van Argentinië, Chili of Brazilië. Dat hadden we moeilijker ingeschat, maar vandaag hebben de dames dus al een geweldige overwinning behaald op Argentinië. Het was een super eerste dag en we hebben heel veel zin in de rest van de week."

De Nederlandse selectie arriveerde zaterdag in de Chileense hoofdstad. Na een kort bezoek aan de spelersaccomodatie, waar de teams uit meer dan veertig landen worden ondergebracht, was het tijd voor de officiële loting. De heren spelen in groep C tegen Rusland, Engeland, USA en Bulgarije. De dames zitten in groep A en spelen de komende dagen naast Argentinië ook tegen gastland Chili, Brazilië, Noorwegen en India.

De dames zijn dit jaar voor het eerst afkomstig uit Leeuwarden. Ze wonnen vorige maand op het Museumplein in Amsterdam de finale van de Dutch Street Cup en plaatsten zichzelf daarmee voor het WK. Samen met de herenteams en de coaches en begeleiding vanuit het Leger des Heils en de Dutch Street Cup zijn ze nu klaar voor een week vol nieuwe ervaringen, zowel op het veld als daarbuiten.
De Homeless World Cup duurt nog tot en met zondag 26 oktober. Een deel van de wedstrijden is live te bekijken via www.homelessworldcup.org. Houd rekening met het tijdverschil van 5 uur.
De Dutch Street Cup is een straatvoetbalcompetitie voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Volgend jaar vindt het de Homeless World Cup plaats in Amsterdam. Voor meer informatie, foto’s en live updates vanuit Chili, kijk op www.dutchstreetcup.nl/chili