Officiële overhandiging sheltersuits

12-02-2015

Vanmiddag was de officiële overhandiging van een grote partij zogenaamde ‘sheltersuits’ . Deze pakken, die bestaan uit een warme, brandwerende winterjas en een aanritsbare slaapzak, kunnen zorgmijdende dak- en thuislozen behoeden voor bevriezing op straat.

De bedoeling van het Leger des Heils is altijd om mensen naar binnen te halen en uiteindelijk te helpen aan onderdak. Toch is er een groep mensen die deze vorm van zorg weigert. Aan hen worden de komende tijd de sheltersuits overhandigd door straatwerkers van het Leger des Heils. Deze straatwerkers hebben contact met de dak- en thuislozen via bijvoorbeeld de soepbus. De pakken worden gratis verstrekt.

Truienontwerper Bas Timmer en zijn compagnon Alexander de Groot van Stichting Hibernate brachten de pakken naar de Westburgh in Amsterdam, waar veertig cliënten permanente opvang krijgen. Ferdinand van de Velde, clustermanager maatschappelijke opvang, nam de pakken in ontvangst. Commissioner Marja van Vliet was ook aanwezig bij de overhandiging.

Cadeautje
Ontwerper Bas Timmer heeft van dichtbij gezien wat de winterkou kan betekenen voor dak- en thuislozen. De vader van twee vrienden overleed op straat. “Het Leger des Heils weet precies welke mensen deze pakken kunnen gebruiken. We willen deze mensen letterlijk warmte bieden. Een cadeau geven, als het ware. Een écht cadeau: een splinternieuwe jas die ze niet alleen beschermt, maar hopelijk ook een extra stukje eigenwaarde geeft.” Komende weken worden de pakken in verschillende plaatsen in Nederland verspreid.