Nu al 100.000 kerstdiners

18-12-2014

Nederland geeft gul, dat merken Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, het Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem en Jumbo Supermarkten. In iets meer dan een week hebben klanten van de supermarktketen al ruim 65.000 kerstdiners – bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht – gedoneerd. Jumbo voegt daar zelf nog eens ruim 35.000 diners aan toe, waardoor nu al 100.000 Nederlanders samen kerst kunnen vieren. Een absolute mijlpaal, maar daarmee is echter nog lang niet iedereen geholpen. Gezamenlijk vragen de maatschappelijke organisaties en Jumbo aan heel Nederland om te blijven doneren. Met de drukste dagen van het jaar nog voor de boeg, hoopt het familiebedrijf uiteindelijk nog veel meer dan 100.000 mensen te kunnen helpen.

“Hartverwarmend om te zien dat we samen zoveel mensen voor elkaar in beweging krijgen”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo. “Nu al kunnen 100.000 mensen samen genieten van een kerstdiner. Ik ben er enorm trots op dat zoveel mensen zich achter deze actie hebben geschaard en we met elkaar laten zien dat iedereen een fijne kerst verdient. Samen met de maatschappelijke organisaties en ons familiebedrijf, ben ik onze klanten daar zeer dankbaar voor.”

Het Leger des Heils is bijzonder blij met deze actie. Van dichtbij zien we wat het doet als mensen juist in deze maand een steuntje in de rug krijgen. Het Leger stopt echter niet na de kerstperiode. Het werk van het Leger gebeurt 365 dagen per jaar!