Leger des Heils zeer actief in Nepal

15-05-2015

Het Leger des Heils is zeer actief bezig met hulpverlening in Nepal. Er lopen projecten in zowel de grote steden als in het berggebied. Het Leger voorziet slachtoffers van de zware aardbevingen van onderdak, voedsel en water. In diverse gebieden worden ook andere hulpmiddelen verzorgd, zoals lampen en kinderspullen.

Die informatie komt van Damaris Frick, die vanuit het Internationaal Hoofdkwartier, afdeling Emergency Services, naar Nepal is afgereisd om ter plaatse de hulpverlening te ondersteunen. De lokale hulpverleners worden gesteund door de internationale Leger des Heils organisatie.

Het Leger des Heils heeft onder andere 8400 liter water en ruim 6000 pakjes noedels naar de getroffen gebieden gestuurd. Daarnaast zijn er ook ongeveer driehonderd dekzeilen onderweg vanuit Calcutta. Vanuit Pakistan zullen op korte termijn duizend tenten worden geleverd.

De aanwezige hulpverleners krijgen veel steun van lokale mensen die verbonden zijn aan het Leger des Heils. Zo lenen veel van hen hun auto’s uit en verzorgen ze contact met de bevolking. Het Leger is al sinds 2009 gevestigd en actief in Nepal en kon daardoor direct reageren op de hoge nood de er is. Dankzij de hulp zijn al meer dan zevenhonderd huishoudens voorzien van een voedselpakket en zullen er nog velen volgen.

De tweede grote aardbeving, die dinsdag 12 mei plaatsvond, zorgde wederom voor veel verwoesting. Alle mensen in Kathmandu hebben daarom vannacht op straat geslapen, zij werden daarbij vergezeld door de aanwezige hulpverleners van het Leger des Heils.

Twee teams van het Leger des Heils bevonden zich zeer dichtbij het epicentrum van de beving van afgelopen dinsdag. We zijn dankbaar dat deze hulpverleners veilig zijn teruggekeerd.

Lees meer over wat het Leger doet voor de slachtoffers in Nepal.

Doneren kan door te storten op:
NL27 RABO 0119 6839 89
t.n.v. Leger des Heils
o.v.v. Noodhulp