Minister-president Mark Rutte bezoekt opvanglocatie Leger des Heils

16-12-2020

Minister-president Rutte bezocht woensdag 16 december 2020 de afdeling Herstart in Den Haag, een voorziening waar het Leger des Heils maatschappelijke opvang biedt. Tijdens dit bezoek ontmoette hij bewoners van de locatie. Het gesprek werd geleid door Cornel Vader, bestuursvoorzitter van de stichtingen Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en Jeugdbescherming en Reclassering. Het gesprek stond in het teken van hoop, juist nu.

Een oud-bewoner schreef speciaal voor in deze tijd een persoonlijk gedicht en gaf tijdens het bezoek aan: “ik vind het bijzonder dat de minister-president een bezoek brengt en met ons het gesprek aan gaat, vragen stelt en aandachtig luistert. Dit raakt mij, en ik wil de bewoners ook inspireren en hoop geven voor de toekomst. Ik ben dankbaar voor de redding door het Leger des Heils”.

De minister-president was onder de indruk van de persoonlijke en openhartige gesprekken. “Het is in deze tijd extra belangrijk dat we omzien naar elkaar, en vooral naar de mensen die het meest kwetsbaar zijn. Dat doet het Leger des Heils al meer dan 130 jaar in Nederland. Met duizenden medewerkers en vrijwilligers zetten zij zich elke dag in om mensen te helpen. Ik sprak met (oud-)bewoners over hun ervaringen en hun weg naar een nieuwe start. Grote bewondering voor hun strijdlust en het goede werk van het Leger des Heils,” aldus Minister-president Mark Rutte.