Legerwerk in Slowakije officieel gestart

05-09-2015

Zaterdag 5 september is het werk van het Leger des Heils in Slowakije officieel gestart. Commissioner William Roberts, Chief of Staff van het Leger des Heils, overhandigde tijdens de openingssamenkomst de vlag van het territorie aan Territoriaal Commandant Hans van Vliet. De vlag werd vervolgens symbolisch overgedragen aan de officieren die het werk in Slowakije coördineren.

Slowakije is het 127e land waar het Leger des Heils werkzaam is. Het werk in Slowakije valt onder het Nederlands en Tsjechisch territorie. De naam van het territorie is per 1 september gewijzigd in het Nederlands, Tsjechisch en Slowaaks territorie. Door jarenlange investering in structurele hulp, duurzame relaties en de uitbreiding van activiteiten in Tsjechië, ontstonden er initiatieven in Slowakije. In Slowakije zal het Leger des Heils samenwerking zoeken met andere christelijke denominaties.

Grote nood
Het Leger des Heils richt zich in Slowakije voornamelijk op de Roma-bevolking. Onder deze groep heerst grote armoede en problematiek. De problematiek is niet enkel lichamelijk. Naast misbruik, verslaving en prostitutie is er ook een grote geestelijke nood. Er zijn tal van uitdagingen voor het Leger des Heils om de bevolking van Slowakije te helpen hun leven op de rit te krijgen.