Leger start noodhulpverlening in Canada wegens grote bosbranden

09-05-2016

Het Leger des Heils heeft grootschalige noodhulpverlening opgezet om de bewoners en hulpverleners in Alberta, Canada te ondersteunen tijdens de verwoestende bosbranden die daar woedden. De branden hebben ertoe geleid dat de stad Fort McMurray, met 90.000 inwoners en werknemers, volledig geëvacueerd diende te worden. Het Leger is aanwezig om onder meer de 1100 hulpverleners te voorzien van koude dranken, snacks en maaltijden.

Het getroffen gebied strekt inmiddels al over ruim 850 km2 en er zijn inmiddels al zeker 1600 gebouwen vernietigd. Nadat de branden op 1 mei begonnen zette het Leger des Heils direct het noodprotocol in werking. Er wordt nauw samengewerkt met andere organisaties om te verzekeren dat in alle behoeften en noden wordt voldaan. Er is een noodhulpverleningsteam opgezet bij het hoofdkwartier van de Alberta en Northern Territories divisie in Edmonton om de hulpverlening te coördineren.

Veilig
Voordat de branden in grootte toenamen en tot de grootschalige evacuatie van Fort McMurray leidde, zorgde het Leger al voor voedsel, water, kleding en toiletartikelen voor de gevluchte bewoners. Alle officieren en andere medewerkers van het Leger des Heils in Fort McMurray zijn veilig geëvacueerd.

Divisie Officier Majoor Ron Cartmell legt uit dat de hulpverlening nog lang door zal lopen als de branden onder controle zijn: “Als mensen eenmaal terug kunnen keren naar huis, zal het Leger des Heils nog altijd aanwezig zijn om zowel praktische als geestelijke ondersteuning te bieden.”