Leger des Heils werkt samen met COA, Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland

09-09-2015

Nederland zet zich massaal in voor vluchtelingen in ons land. Op grote schaal wordt kleding en geld gedoneerd. Veel mensen bieden zich aan voor vrijwilligerswerk. COA, Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland en het Leger des Heils hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samenwerken om de inzameling en distributie van goederen te coördineren.

Het Leger des Heils gaat een structurele bijdrage leveren op het gebied van inzameling, sortering en levering van kleding voor vluchtelingen/asielzoekers. Het Leger zal er ook voor zorgen dat de reeds aangeleverde hoeveelheden (niet gesorteerde) kleding waar COA geen bestemming voor heeft, worden ingezameld en gesorteerd. Op basis van de behoefte zal het Leger des Heils er vervolgens voor zorgen dat de juiste hoeveelheid en type kleding op de juiste plek terecht komt. Het Rode Kruis opent vijf Welkomwinkels dichtbij grote asielzoekerscentra. In deze winkels kunnen spullen worden afgegeven waar op dat moment behoefte aan is. Welke spullen dat zijn, zal het Rode Kruis via sociale media bekendmaken. Het Rode Kruis geeft de hulpgoederen uit de winkel door aan de asielzoekerscentra. De eerste winkel is geopend in Goes, volgende week openen de winkels in Ter Apel, Rosmalen, Nijmegen en Roermond de deuren.

Kleding doneren?
Wilt u kleding doneren? Lever uw kleding dan in (in gesloten kledingzakken) bij de textielcontainers en inzamelpunten van het Leger des Heils. Een locatie-overzicht van onze containers vindt u op legerdesheils.nl/reshare. Er is altijd wel een inzamelpunt bij u in de buurt of regio. Bij 15 zakken of meer kan gebeld worden naar Leger des Heils ReShare, het Leger haalt de zakken dan gratis op.

Contactgegevens ReShare: 0800 0322 (gratis) / info@reshare.nl / www.reshare.nl.