Leger des Heils verleent hulp in ergste vluchtelingencrisis sinds WO 2

07-09-2015

Terwijl Europese leiders spreken over de ergste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, verleent het Leger des Heils op verschillende plekken in diverse landen praktische, emotionele en geestelijke hulp aan vluchtelingen en migranten.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben meer dan 360.000 vluchtelingen en migranten de oversteek over de Middellandse Zee gewaagd in de eerste acht maanden van dit jaar. Dat zijn 140.000 meer dan in heel 2014. Rond de 245.000 van hen zijn aangekomen in Griekenland en nog eens 116.000 in Italië. Gegevens tonen aan dat 2700 vluchtelingen de overtocht niet hebben overleefd.

Het Leger des Heils in Europa gelooft dat het een ethische en morele verantwoordelijkheid heeft om individuen en gezinnen die hun land zijn ontvlucht, te ondersteunen. Sommige hulpactiviteiten en programma’s zijn al eerder gestart maar in de afgelopen maanden heeft het Leger des Heils zijn hulpverlening uitgebreid en zijn nieuwe activiteiten van start gegaan in verschillende Europese landen. 

De hulpverleningsactiviteiten concentreren zich op dit moment op Griekenland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland, Hongarije, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, de Russische Federatie, Finland en Duitsland.

Ook in Nederland treft het Leger des Heils voorbereidingen om vluchtelingen op te vangen en te voorzien van eerste levensbehoeften. Het aantal bedden voor de opvang is verhoogd van 75 naar 150 met daarbij extra bedden in crisiscentra voor de armsten onder hen. Vluchtelingen die in andere opvangvoorzieningen verblijven worden voorzien van kleding.  

Daarnaast steunt het Leger des Heils het lokale korps in Athene. In samenwerking met EO-Metterdaad is een bedrag van 125.000 euro beschikbaar gesteld om vluchtelingen die in de haven bij Athene aankomen ook de komende maanden van eten, pastorale en medische hulp, schoon sanitair en betrouwbare informatie te voorzien.

Klik hier om te zien wat het Leger des Heils doet in Europa.

Doneren
Wie direct wil geven voor de vluchtelingen in Athene kan een bedrag overmaken naar rekening nummer NL27RABO0119683989 ten name van Leger des Heils Fondswerving onder vermelding van "Athene".