Leger des Heils opent deuren buurthuiskamer Urk

24-09-2020

Het Leger des Heils heeft op dinsdag 22 september officieel de deuren van de buurthuiskamer op Urk geopend. De opening past in de ambitie van het Leger om op tal van plaatsen in Nederland buurthuiskamers te openen, waar mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Met het dichttrekken van een knoop die gebruikt wordt bij een visnet was de opening van de locatie aan de Wijk 2-6 een feit. De openingshandeling werd verricht door Wethouder Freek Brouwer en commandant Hannelise Tvedt van het Leger des Heils.

“De knoop staat symbool voor het vangnet dat wij graag willen zijn,” aldus Willie Nentjes, coördinator van de buurthuiskamer. Op de locatie zit een huiskamer voor de buurt (’t Leeger) en een kledingwinkel. De huiskamer voor de buurt is een landelijk concept van het Leger des Heils en is bedoeld als ontmoetingsplek voor en door de buurt. Iedereen, jong en oud, kan hier terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of het doen van allerlei activiteiten. De medewerkers van de huiskamer hebben een belangrijke verbindende taak. Zij zijn de oren en de ogen van de buurt en kunnen wanneer nodig bezoekers vroegtijdig doorverwijzen naar hulpinstanties.  

De huiskamer ’t Leeger op Urk is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-13.00 uur en 14.00-17.30 uur. En op zaterdag van 10.00-14.00 uur.