Leger des Heils ondertekent Actieplan Vakantieparken

29-11-2018

Tijdens een speciale Vakantieparken Top in Radio Kootwijk is vandaag een actieplan gelanceerd om de leefbaarheid van Vakantieparken te verbeteren. Samen met Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ondertekenden het Leger des Heils, de VNG, enkele provincies, maatschappelijke organisatie en RECRON, de branchevereniging van recreatie, dit akkoord. De minister noemt het winst dat al die verschillende partijen nu de handen ineen slaan. “We hebben een gezamenlijke opgave”, aldus de minster.

Cornel Vader ondertekende dit akkoord namens het Leger des Heils. “De laatste jaren zien we dat sommige vakantieparken een toevluchtsoord worden voor kwetsbare mensen die buiten de samenleving zijn komen te staan. Mensen wonen daar omdat er elders geen plaats meer is. Vaak gaat het om mensen die schulden hebben, hun huis zijn kwijtgeraakt en slachtoffer zijn geworden van uitbuiting”, aldus Vader.  Zo is het Leger de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij de bewoners van de camping Fort Oranje in het Brabantse Zundert.

Over dit actieplan zegt Cornel Vader: "Dat we de actieagenda hebben ondertekend geeft aan dat wij als Leger des Heils vinden dat mensen die gestrand zijn recht hebben op een veilig onderkomen. En dat mensen die recreëren dit op een veilige en gezellige plek kunnen doen. Wij richten ons vooral op de eerste groep, omdat we vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving en erbij hoort". 

Vakantieparken-tekenen2