Leger des Heils officieel partner in strijd tegen mensenhandel

26-03-2015

Het Leger des Heils in Engeland en Wales is voor het vierde jaar op rij een van de officiële partners van de Britse overheid bij de bestrijding van moderne slavernij. De Britse overheid liet het Leger deze week weten dat het zogenoemde Government’s Victim Care Contract per 1 juli a.s. opnieuw wordt verlengd.

Het partnerschap begon in juli 2011. Sindsdien hielp het Leger, samen met andere gespecialiseerde organisaties, meer dan 2500 slachtoffers van human trafficking (mensenhandel). Vorig jaar hielp het Leger in Engeland en Wales (samen met andere organisaties) 889 mensen. Hiervan waren 540 vrouw, 347 man en 2 transgender. Een stijging van 62% ten opzichte van het jaar daarvoor en 135% ten opzichte van het begin van het contract.

Het hulpprogramma bestaat uit hoogwaardig maatwerk in bescherming en zorg voor de slachtoffers. Het Leger des Heils verleent zorg zonder welke vorm van discriminatie dan ook. De medewerkers zijn uitstekend opgeleide specialisten in de zorg voor (potentiele) slachtoffers van moderne slavernij. Het Leger verleent al 150 jaar hulp aan slachtoffers van slavernij en wil dit blijven doen. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in de 125 andere landen waar het Leger actief is.