Leger des Heils in Liberia helpt na uitbraak Ebola virus

11-09-2014

Het Leger des Heils in Liberia verleent op dit moment praktische hulp aan mensen in 17 verschillende dorpen/gemeenschappen die besmet zijn met het dodelijke Ebola virus. De hulp bestaat uit desinfecterende middelen, handschoenen en mondkapjes. Daarnaast deelt het Leger voedselpakketten uit met daarin rijst, bonen en olie om in te bakken.
Artsen en verpleegkundigen die bezig zijn met het bestrijden van het virus, krijgen desinfecterende middelen en speciale beschermende kleding van het Leger des Heils. Tot op vandaag heeft het Leger 6500 mensen van hulpgoederen kunnen voorzien waaronder gevangenen in de centrale gevangenis in de hoofdstad Monrovia.      

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet op 8 september in een verklaring weten dat het Ebola virus een ernstige bedreiging vormt voor het West-Afrikaanse land.
Het aantal doden is inmiddels opgelopen tot rond de 2100. In Liberia heeft de ziekte 1100 levens geëist maar ook in Guinee en Sierra Leone grijpt het virus om zich heen. De WHO vreest vele duizenden nieuwe besmettingen in de komende weken door het rappe tempo waarmee het virus zich verspreidt.