Leger des Heils helpt Oekraïnse vluchtelingen

07-08-2014

Het Leger des Heils in Oekraïne is volop actief met de hulp aan een groeiend aantal binnenlandse vluchtelingen die getroffen zijn door de burgeroorlog. Leden van plaatselijke korpsen en officieren van het Leger des Heils in Oekraïne zijn zonder onderbreking bezig met de hulp aan de vluchtelingen.  

Vanuit in hoog tempo opgezette hulpposten deelt het Leger des Heils, in samenwerking met UNICEF, pakketten met hulpgoederen uit. De financiële middelen hiervoor worden ter beschikking gesteld via het Internationaal Hoofdkwartier van het Leger in Londen. Ook het Leger des Heils in Nederland is al enkele jaren nauw betrokken bij de activiteiten van het lokale Leger des Heils in de Oekraïne.

Het Leger des Heils roept op om te bidden voor een eind aan de aanhoudende crisis in het land en voor het werk van het Leger in Oekraïne dat ook getroffen is door de burgeroorlog. De leiders van de gemeente in Donetsk, bijvoorbeeld, kunnen op dit moment niet terug naar de stad omdat het vanwege de gevechten te gevaarlijk is en zijn dus niet in staat om de plaatselijke bevolking te ondersteunen. 

Help het Leger des Heils in Oekraïne helpen. Geef, door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL27 RABO 0119 6839 89 t.n.v. Leger des Heils IOS onder vermelding van Noodhulp.