Leger des Heils helpt al 1.000 vluchtelingen aan kleding

24-09-2015

Vooral mannen- en winterkleding nodig!

In ongeveer een week tijd heeft het Leger des Heils bijna duizend vluchtelingen aan een pakket kleding geholpen. Morgen worden nog eens driehonderd mannen die als vluchteling in de Koepelgevangenis van Arnhem worden opgevangen, voorzien van warme kleding. Bij diverse opvanglocaties worden pakketten gebracht, met daarin schoenen, een jas en warme kleren. Ook de lokale korpsen (kerkelijke gemeenten) van het Leger des Heils dragen flink bij aan het verlenen van noodhulp.

Het Leger des Heils roept mensen op kleding te blijven doneren, en dan met name winterkleding en kleding geschikt voor (tengere) mannen. Ook andere kleding is natuurlijk welkom; die wordt bijvoorbeeld vervoerd naar vluchtelingenkampen rondom de Middellandse Zee. Verder zoekt het Leger des Heils met spoed helpende handen. Met minimaal vier uurtjes inzet is iedereen welkom te helpen met het sorteren van de kleding, op locaties in Utrecht, Oosterhout en Hattem.

Kleding nodig? Bel!
Het uitdelen van de kleding verloopt in nauwe samenwerking met het COA, Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland. Op het gebied van textielinzameling, sorteren en uitdelen heeft het Leger des Heils al 130 jaar ervaring; het behoort tot een van de eerste activiteiten die de organisatie in Nederland ontwikkelde. Opvanglocaties die kleding nodig hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Leger des Heils ReShare via 0800-0322.

Hulp nodig
Kledingdonaties blijven nodig. Iedereen die wil helpen met kleding, kan kleding/schoenen simpelweg naar een textielcontainer of instelling van het Leger des Heils of een WelkomWinkel van het Rode Kruis brengen. Op www.legerdesheils.nl is een overzicht van alle kledingcontainers van het Leger des Heils te vinden. Mensen die willen helpen met het sorteren van de kleding zijn ook hard nodig. Zij kunnen een mailtje sturen naar: annet.nieuwkoop@legerdesheils.nl.