Kunst & Theater: het gaat om meedoen en talent ontwikkelen

28-10-2013

Kunst en theater maken om je creatieve talent te ontwikkelen, erbij te horen en aan je zelfvertrouwen te werken. Kunst en Theater is onderdeel van de hulp en begeleiding van het Leger des Heils, dat focust op herstel van het normale leven door werk, een zinvolle vrije tijdsbesteding en herstel van relaties.

Mensen die hulp van het Leger ontvangen hebben talent als ieder ander. Door hun creatief talent verder te ontwikkelen, groeit de eigenwaarde én hoort hij of zij ergens bij. Sommigen krijgen daarnaast extra spotlights door een plaats in het programma van het jaarlijkse Kunst en Theaterfestival. Zij plaatsen zich via regionale voorrondes. Elk jaar zijn er honderden deelnemers, tientallen workshops met als sluitstuk het Kunst en Theaterfestival. Voor het publiek, maar vooral voor de deelnemers en hun vrienden of familie die gekomen zijn een ervaring om nooit te vergeten.

Tijdens het project ontstaan vriendschappen en samenwerkingen die verder gaan nadat de laatste noot op het Festival heeft geklonken. Zoals die van de band Roofless, een band van cliënten van het Leger des Heils die in verschillende opvangvoorzieningen in Amsterdam wonen (of woonden). Ze stonden in 2009 op het podium van theater Carré in Amsterdam en gaven er een schitterende performance. Leadzanger Humphrey Rustenburg was zelfs even een bekende Amsterdammer. “Ik werd op straat aangesproken door mensen die mij op de stadszender AT5 hadden gezien.”

Het succes was voor Roofless reden om door te gaan. De band treedt nog steeds regelmatig op. Een mooi voorbeeld van hoe talent ontdekken en ontwikkelen, er plezier in hebben, applaus krijgen en samen spelen helpt om het normale dagelijkse leven weer zoveel mogelijk vorm te geven. Een voorbeeld van hoe men zelfvertrouwen opbouwt die helpt bij het aanpakken van problemen en het maken van de juiste keuzes om verder te kunnen. Om weer mee te doen in de samenleving. Gelukkig zijn er vele voorbeelden als deze. Het gaat om mensen. Ze horen erbij.

Wilt u het werk van het Leger des Heils steunen? Doneer dan via deze link: http://donateursportal.legerdesheils.nl

Het Kunst en Theaterfestival!