KONING OPENT HOMELESS WORLDCUP IN AMSTERDAM

12-08-2015

Koning Willem Alexander opent op zaterdag 12 september op het Museumplein in Amsterdam de Homeless Worldcup, het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Na de opening is de Koning aanwezig bij de openingswedstrijden van het Nederlands herenteam (tegen Noord-Ierland) en het Nederlands damesteam (tegen Argentinië). Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals samen het Leger des Heils en de gemeente Amsterdam.  

Tijdens de Homeless World Cup strijden meer dan 500 spelers uit 64 landen om de cup. Het toernooi wordt elk jaar gehouden op een bijzondere plek. In voorgaande jaren onder andere naast de Eiffeltoren in Parijs en het strand van Copacabana in Rio de Janeiro. 

De deelnemers aan de Homeless World Cup hebben zich via nationale voorrondes geplaatst voor het toernooi. In Nederland via de Dutch Street Cup. Het doel van deze toernooien is om mensen die te maken hebben met uiteenlopende problemen zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, financiële problemen of psychosociale stoornissen, te helpen hun leven weer op de rails te krijgen. Sporten in teamverband helpt om geestelijk en lichamelijk weer fit te worden en om vriendschappen te sluiten.

Op vrijdagavond 11 september worden de finales gespeeld van de Dutch Street Cup, eveneens op het Museumplein waarmee het een sportief en spectaculair weekend belooft te worden.