Kerstwens per SMS voor dak- en thuislozen

19-12-2016

Een kerstkaart krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor daklozen zonder adres bijvoorbeeld. Samen met de Vodafone Foundation heeft het Leger des Heils een telefoonnummer geopend waarnaar iedereen een warme kerstgroet kan SMS’en. De SMS’jes worden via het Street Messenger netwerk van Vodafone verspreid. Vicepremier Lodewijk Asscher en politiewoordvoerder Ellie Lust waren vandaag de eersten die een kerstwens SMS’ten.

Naast het delen van de SMS’jes via Street Messenger worden in de verschillende opvanglocaties van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven schermen geplaatst waarop de kerswensen live te zien zijn. Op deze locaties zal Vodafone prepaidkaarten doneren aan de daklozen. Een telefoon hebben zij over het algemeen wel, maar op deze manier hebben ze ook voldoende beltegoed om met hun dierbaren contact te leggen tijdens de feestdagen. "Ik vind het belangrijk dat er aandacht en zorg is voor mensen die geen eigen dak boven hun hoofd hebben of een warm thuis, zeker tijdens deze koude decemberdagen" zegt Ellie Lust, woordvoerder van de politie Amsterdam. “Toen ik hoorde over deze SMS-actie via het Street Messenger netwerk wilde ik dan ook graag mijn kerstwens delen. Ik hoop dat veel mensen mijn voorbeeld zullen volgen.”

Street Messenger
Normaal wordt het Street Messenger netwerk gebruikt om daklozen via SMS namens hulpverleners te informeren over praktische zaken als de openingstijden van de opvang en extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd.

Zelf een warme kerstgroet versturen kan naar 06-25 12 2016.