Kerstfeest op de Dam

24-12-2013

Met een swingend ‘Kerstfeest op de Dam’ zijn de kerstdagen nu echt begonnen. Op een sfeervol verlichte Dam zongen duizenden bezoekers afgelopen vrijdag samen met Charly Luske, Edsilia Rombley, Danny de Munk en Anita Meyer klassieke en moderne kerstliederen en kwamen zo helemaal in de kerstsfeer.

Dit indrukwekkende spektakel was dinsdag 24 december te zien om 21.30 uur op Nederland 1. Presentator Peter van der Vorst vertelde, samen met Leger des Heils-cliënte Lizette, het kerstverhaal uit de Bijbel in Gewone Taal. De presentatie van de avond lag ook dit jaar weer in handen van Bert van Leeuwen. Nieuw was de rol van reporter Mirjam Bouwman. Zij deed verslag vanaf de Majoor Bosshardt Bank.

Voorafgaand aan het programma kwamen de duizenden bezoekers op De Dam in een kersteuforie met een grote sing-along. Onder leiding van Eric van Tijn begeleidden De Amsterdam Staff Songsters, het Babette Labeij Koor en de Amsterdam Staff Band de artiesten. Zij brachten prachtige nummers als ‘Licht in de nacht’, ‘Hallelujah Hallelujah’ en ‘Something About Christmas Time’ ten gehore.

‘Kerstfeest op de Dam’ is meer dan muziek en gezelligheid. De meewerkende artiesten geven hun kerstgedachte van omzien naar elkaar handen en voeten bij het bezoeken van projecten van het Leger des Heils. Zo traint Charly Luske met het Amsterdamse Dutch Street Cup-team, werkt Edsilia Rombley een dag tussen de vuile was met 50|50 Laundry-cliënte Loes, schenkt Danny de Munk koffie bij buurthuis ‘Bij Bosshardt’ en deelt Anita Meyer voedselpakketten uit aan minderbedeelden in Emmen. Tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’ zingen de artiesten een zelfgekozen lied dat bij hun projectbezoek past.

De Evangelische Omroep wil met ‘Kerstfeest op de Dam’ laten zien dat de boodschap van het Kerstevangelie voor iedereen en van alle tijden is. Daarom lezen Peter van der Vorst en Leger des Heils-cliënte Lizette het kerstverhaal voor uit de Bijbel in Gewone Taal (uitgave 2014 Nederlands Bijbelgenootschap).

Bekijk Kerstfeest op de Dam via uitzending gemist.