Kerstactie voorziet 330.000 mensen van kerstdiner

05-01-2015

Maar liefst 329.750 mensen konden deze feestdagen genieten van een ‘Samen vieren we kerst’-diner. Daarmee is de Kerst-actie van Jumbo een ongekend succes geworden.

Klanten van Jumbo konden vanaf € 1,50 coupons voor een voor-, hoofd- of nagerecht kopen en deze doneren. Jumbo legde voor iedere 2 gerechten een derde gerecht bij. De gulle gaven zijn in samenwerking met een negental goede doelen-organisaties (Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep) terecht gekomen bij mensen die 'wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken'.

'Samen kunnen we écht het verschil maken' "Met deze actie wilden we aandacht vragen voor eenzaamheid en armoede in Nederland. Dat was én is hard nodig, want in het hele land zijn honderdduizenden mensen te vinden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo. “Dat we samen met onze klanten voor zo’n grote groep mensen deze feestdagen het verschil hebben kunnen maken, maakt ons trots en blij. De hartverwarmende en vaak ontroerende reacties van mensen die een diner ontvingen, hebben ons geraakt. Deze actie heeft bewezen dat we samen écht het verschil kunnen maken. Namens alle betrokkenen, ben ik onze klanten zeer dankbaar voor hun gulle donaties."