Kampioenen Dutch Street Cup

15-09-2014

Damesteam Leeuwarden en herenteam Amsterdam Zuidoost zijn de winnaars van het Dutch Street Cup NK Straatvoetbal dat op 12 en 13 september op het Museumplein in Amsterdam werd gespeeld. De kampioenen zullen onze nationale kleuren verdedigen op de Homeless World Cup, het WK Straatvoetbal dat dit jaar van 19 tot 26 oktober in Santiago in Chili plaatsvindt.
De dames uit Leeuwarden wonnen de uit 6 teams bestaande damescompetitie na een spannende finale van titelverdediger Amsterdam Zuidoost Dames. Het herenteam van Amsterdam Zuidoost liet op de slotdag de andere 9 hoogst geklasseerde herenteams achter zich door in een thrillerachtige finale Den Haag West met 6-5 te verslaan. “Een droom is uitgekomen”, juichen de kampioenen. “Hier hebben we het hele jaar voor gewerkt door te trainen, aan lokale Dutch Street Cup toernooien mee te doen en ritme en structuur op te doen om dit kampioenschap te behalen. En nu op naar Chili waar we wereldkampioen worden. Voor minder doen we het niet!”

Bij de prijsuitreiking benadrukken Leger des Heils directeur Nederland, Cornel Vader, en  Life Goals voorzitter, Frans Derks, het unieke karakter van de Dutch Street Cup waar sport naast spelplezier als middel wordt benut om mensen die buitenspel staan weer bij het gewone leven te betrekken. “ Dutch Street Cup laat zien dat sport het verschil uitmaakt tussen passief op de bank te zitten en actief aan het leven deel te nemen. Dat Leeuwarden Dames en Amsterdam Zuidoost Heren kampioen zijn geworden is prachtig en verdient alle lof.  Maar ook de andere teams komt alle lof toe. Ze hebben zich de hele competitie met passie en enthousiasme ingezet, en laten zien dat sport een prima stimulans is om de stap terug naar de samenleving te zetten.”