Het Leger kan de kleren krijgen!

16-04-2015

In een zonovergoten Rotterdam heeft de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans het officiële startsein gegeven van de landelijke kledinginzamelactie van Leger des Heils ReShare. De start vond plaats voor de Markthal.

Doe mee!

In heel Nederland wordt via inzameldozen (ReBoxen) en containers, kleding, textiel en schoenen ingezameld. Daarmee helpt het Leger des Heils mensen die het hard nodig hebben en sparen we het milieu. De campagne ‘Het Leger kan de kleren krijgen’ duurt tot half juni. Ook daarna kun je oud textiel in de container blijven doen. Kijk op www.reshare.nl voor de dichtstbijzijnde container. Ook niet recyclebaar textiel (tenzij sterk vervuild of nat) kan worden ingeleverd, zoals één schoen, en kapotte broek of een oud gordijn.

Bruikbaar textiel

Jaarlijks verdwijnt er in heel Nederland nog 135 miljoen kilo kleding en textiel bij het restafval. Dat zijn 10.000 vrachtwagens vol met bruikbare grondstoffen. Zonde, want veel van deze spullen zijn nog uitstekend bruikbaar. Daarom houdt het Leger des Heils dit voorjaar een nationale kledinginzamelactie want: het Leger kan de kleren krijgen!

Kijk snel op onze locator voor een inleverpunt bij u in de buurt.