Help ons dichtbij te blijven!

29-04-2020

Leger des Heils start campagne voor buurtwerk

In deze crisistijd is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Het Leger des Heils zet alles op alles om, soms op creatieve manieren, zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden. Tegelijkertijd zal het aantal mensen dat afhankelijk is van ons buurtwerk naar verwachting flink stijgen. Daar is extra geld voor nodig. Om die reden lanceert het Leger des Heils een campagne: ‘Help ons dichtbij te blijven!’. 

De buurthuiskamers en korpsgebouwen van het Leger des Heils zijn momenteel gesloten vanwege de coronacrisis. Dat betekent echter niet dat het werk ook stilvalt. Sterker nog: hulp is nu harder nodig dan ooit. Denk aan het verstrekken van warme maaltijden, hulp bij boodschappen doen of simpelweg het versturen van een kaartje aan mensen die alleen wonen: ‘we denken aan je’. Iedereen die dit wil ondersteunen, kan dat doen via deze link.

Dichtbij blijven
Het overgrote deel van de buurthuiskamers van het Leger des Heils is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Verwacht wordt dat het aantal bezoekers de komende tijd vlug stijgt. Programmadirecteur Bert van de Haar: “We doen ons uiterste best om ‘in de buurt’ te blijven, maar daarbij wel een veilige afstand te hanteren. Juist nu is de behoefte aan contact en directe hulp enorm. Op verschillende locaties brengen heilssoldaten, medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils de warme maaltijden daarom thuis langs bij mensen. Op sommige plekken is een digitaal 'koffie-uurtje' ontstaan. We bellen onze bezoekers op: hoe gaat het met ze, zorgen ze goed voor zichzelf, kunnen we ze ergens bij helpen? Onze soepfietsen gaan extra de straat op. Er zijn sportlessen op straat. Kortom: we doen wat we kunnen. Op dit moment betalen we alle extra hulp grotendeels uit eigen zak. Maar dat is natuurlijk niet houdbaar voor de lange termijn.” Lees meer over de campagne op www.legerdesheils.nl/dichtbij