Hans van Vliet tweede in ‘De Dikke Blauwe’

04-10-2017

Commandant Hans van Vliet is als Leger des Heils-bestuurder tweede op de ranglijst van ‘invloedrijksten’ op het gebied van doneren en sociaal investeren in Nederland. Prinses Laurentien van Oranje voert de top 100-ranglijst van De Dikke Blauwe aan.

Met de jaarlijkse top 100 brengt De Dikke Blauwe mensen in beeld die op de een of andere wijze maatschappelijke impact hebben gerealiseerd met geld (van anderen of van zichzelf) of baanbrekende ideeën. Daardoor vervullen zij een voorbeeldfunctie voor anderen die met private initiatieven een bijdrage leveren aan het goede doel.

Jury lovend

“In commandant Hans van Vliet eren wij het gehele Leger des Heils, de grootste werkgever in het Land van Goed Doen. Misschien is de christelijke zendingsdrift niet ieders kopje thee, maar Van Vliets organisatie begint zich meer en meer te ontwikkelen tot een sociaal vangnet voor iedereen die in dit land door de gaten van de krimpende, collectieve verzorgingsvoorzieningen vallen,” aldus de jury.

Filantropie en uniform verrassend modern

“Het Leger des Heils is een echte innovator op het gebied van sociale cohesie. Buurtgericht werk is een speerpunt om sociale uitsluiting en vereenzaming tegen te gaan. Het Leger investeert in dagbestedings- en arbeidsre-integratieprojecten en ook is er oog voor heel concrete noden, zoals een groot tekort aan sociale huurwoningen. Filantropie en uniform blijkt verrassend modern. Dit leger van ons nog voller!” aldus De Dikke Blauwe.

Foto: Desiree Engelage