Generaal roept op tot gebed na aanslagen in Brussel

22-03-2016

Generaal André Cox roept op tot gebed na de gebeurtenissen in Brussel waar, door terroristisch handelen, minstens 34 doden zijn gevallen en vele gewonden. De generaal vraagt heilssoldaten en vrienden over de hele wereld om te bidden voor de slachtoffers, de hulpdiensten, politici en daders.

Kolonel Daniel Naud (leider van het Leger des Heils in Frankrijk en België) is aanwezig op het hoofdkantoor van het regiokantoor in Brussel. Hij vertelt: 'Het is extreem moeilijk om momenteel in Brussel te werken en te reizen. We horen constant het geluid van politieauto's die op hoge snelheid door de stad rijden... Het is lastig om precies te weten wat er aan de hand is. Verder zijn er geen mensen op straat te zien, het lijkt compleet uitgestorven.' De jaarlijkse Europese vergadering van het Leger des Heils die in Brussel zou plaatsvinden is tot nader order uitgesteld. Kolonel Naud heeft contact gehad met de landelijke autoriteiten en heeft alle hulp van het Leger aangeboden in de vorm van voedsel, overnachtingen en opvang.

De majoors Mike en Ruth Stannet zijn de regionale leiders van het Leger in België en ook werkzaam als contactpersonen van het Leger des Heils bij de EU. Majoor Stannet geeft aan dankbaar te zijn voor de gebeden en steunbetuigingen vanuit de hele wereld. Hij vertelt: 'Later op de dag kunnen we pas een beter beeld vormen van de invloed die deze gebeurtenissen hebben op het dagelijkse leven in België. De werknemers en vrijwilligers van het Leger zijn nu alleen maar bezig met naar huis komen, en hun kinderen thuis krijgen van school. Al het openbaar vervoer ligt stil en iedereen wordt geadviseerd om binnen te blijven. In de stad is de spanning duidelijk voelbaar.'