Eerste vrouwelijke commandant Leger des Heils officieel geïnstalleerd

07-09-2018

Commissioner Hannelise Tvedt is op vrijdag 7 september 2018 officieel geïnstalleerd als nieuwe commandant van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije. Ze is hiermee de eerste vrouwelijke commandant in de historie van ons land. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in ’t Klankbord, het kerkgebouw van het Leger des Heilskorps in Almere. 

Commissioner Tvedt is afkomstig uit Denemarken. Zij is een goede bekende in Nederland: eerder heeft zij hier de functie van chef-secretaris bekleed.

Strijd
Eén van de doelen van de commissioner de komende jaren: de brug slaan naar een jongere doelgroep. "We zullen de aansluiting moeten vinden bij de jonge generatie. Waar willen jonge mensen op dit moment bij betrokken worden? Wat vinden zij belangrijk om zich hard voor te maken? Jonge mensen moeten een doel vinden om voor te vechten, en wij moeten hen daarbij helpen. Ook als dat verandering betekent. Het Leger des Heils is geen club, waar je je vooral fijn bij moet voelen. We zijn een echt leger en we zijn in oorlog. Er is nog steeds een strijd gaande tussen goed en kwaad. En wij kunnen deel zijn van de overwinning." 

Installatie-Commissioner-Tvedt-2