Eerste hulpverlening na modderstromen en overstromingen India komt op gang

20-08-2018

De hulpverlening van het door landverschuivingen en overstromingen geteisterde Zuidwest India komt op gang. De natuurramp heeft zeker 350 levens gekost en meer dan 250.000 mensen vinden voorlopig onderdak in een van de ruim 2.000 noodopvangen in de regio. Samen met de lokale autoriteiten en andere organisaties zet het Leger des Heils noodhulpverlening op.

Het Leger verzorgt schoon drinkwater en voedselpakketten voor ruim 6.000 getroffenen. Ook wordt er geholpen bij de wederopbouw van huizen. Territoriaal commandant van Zuidwest India, Kolonel Hettiarachchi: “Dit werk helpt ook de tranen te drogen geeft de mensen hoop en een gevoel van veiligheid.”

Er wordt hard gewerkt door de officieren, heilssoldaten en vrijwilligers om elders in de regio 8.000 veelal kwetsbare mensen te voorzien in hun eerste levensbehoeften. Er wordt gezorgd voor voedsel, water en bedden. Ook is er bouwmateriaal beschikbaar gesteld zodat men kan helpen tijdelijke huisvesting voor gezinnen te verzorgen. Daarnaast is er medische hulp en pastoraal en geestlijk zorgverlening beschikbaar.