Edwin van der Sar Foundation krijgt Majoor Bosshardt Prijs 2014

12-05-2014

De Majoor Bosshardt Prijs is dit jaar voor de Edwin van der Sar Foundation. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 17 mei tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils in Studio 21 te Hilversum.  

Prijswinnaar
De Edwin van der Sar Foundation is opgericht door Edwin van der Sar (oud doelman van het Nederlands voetbalelftal) en zijn vrouw Annemarie. De stichting realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel. Beweging zorgt voor herstel van de hersenfuncties, creëert zelfvertrouwen en sociaal contact. De doelstelling van de stichting is gebaseerd op het feit dat het gezin Van der Sar aan den lijve heeft ondervonden wat de invloed van een hersenbeschadiging kan zijn.  

Jury oordeel
De jury van de Majoor Bosshardt prijs is onder de indruk van de persoonlijke ervaring van de Edwin van der Sar Foundation en de wijze waarop die wordt gebruikt om anderen te stimuleren. Daarmee tonen Edwin en Annemarie oprechte interesse in mensen die kwetsbaar zijn geworden na hersenletsel. Door hun zelfvertrouwen te bevorderen, worden deze mensen in staat gesteld om op eigen kracht een sterkere positie in de samenleving in te nemen. Hiermee handelt de Foundation in overeenstemming met de principes van Majoor Bosshardt en is zij een terechte winnaar van de prijs.  

Majoor Bosshardt Prijs
De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken. Zo wordt zij een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Sander Kramer, Prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato en Erica Terpstra.  

Kunst & Theater
Het Leger des Heils organiseert al enkele jaren een gala dat voortkomt uit het programma “Kunst en Theater”. Het doel van dit programma is om persoonlijke creatieve talenten te ontwikkelen van mensen die hulp en begeleiding ontvangen van het Leger des Heils. Het plezier dat deelnemers hieraan beleven en de inspanning om bijvoorbeeld voor anderen op te treden, helpt bij het oplossen van hun problemen.