Edwin en Annemarie van der Sar nemen Majoor Bosshardtprijs 2014 in ontvangst

17-05-2014

Edwin en Annemarie van der Sar hebben vanavond in Studio 21 in Hilversum de Majoor Bosshardtprijs 2014 in ontvangst genomen. De prijs is dit jaar voor de door hen opgerichte Edwin van der Sar Foundation. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Kunst &Theatergala van het Leger des Heils. De jury van de Majoor Bosshardtprijs zegt in het juryrapport onder de indruk te zijn van de manier waarop de persoonlijke ervaring van het gezin van der Sar wordt gebruikt om anderen te stimuleren. “Daarmee tonen Edwin en Annemarie oprechte interesse in mensen die kwetsbaar zijn geworden na hersenletsel en handelen zij in de geest van De Majoor”.

Annemarie van der Sar zei tijdens de uitreiking ontzettend blij te zijn met de prijs. "Het geeft ons de kracht om door te gaan met waar we mee bezig zijn." Edwin van der Sar zei dat de manier waarop het Leger des Heils werkt voor zijn cliënten overeenkomt met de manier waarop de Edwin van der Sar Foundation zich inzet voor mensen met een hersenletsel. "Als we dit samen blijven volhouden dan ziet de wereld er over een paar jaar veel beter uit."

De Edwin van der Sar Foundation stimuleert mensen met hersenletsel om te bewegen. De stichting organiseert hiervoor sport- en beweegprojecten en/of actieve dagbesteding. Daarbij werkt de stichting samen met de hele zorgketen, van ziekenhuis en revalidatiecentrum tot thuissituatie. Eén van de redenen voor de oprichting van de stichting, twee jaar geleden, is het feit dat Annemarie van der Sar zelf heeft moeten leren leven met hersenletsel.  Zij zet zich daarom samen met haar man actief in voor het werk van de stichting. De Majoor Bosshardtprijs draagt de naam van de in 2007 overleden lt.-kolonel Alida Bosshardt (in de volksmond beter bekend als De Majoor). Zij staat, door haar onvermoeibare inzet, haar idealisme en haar onbaatzuchtigheid voor velen model voor het werk van het Leger des Heils.

De Majoor Bosshardtprijs wordt elk jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich vanuit deze principes inzet om mensen een beter leven te geven.   Het Kunst & Theaterfestival is de jaarlijks terugkerende finale van een project waarin cliënten die zorg ontvangen van het Leger des Heils de mogelijkheid krijgen zich door middel van muziek, dans, theater, poëzie of schilderkunst te presenteren. Het Kunst & Theaterproject is bedoeld om mensen (weer) zelfvertrouwen te geven, hun talenten te ontplooien, en ervoor te zorgen dat ze weer meedoen.