Driesterrenmaaltijd voor dak- en thuislozen in Zwolle

28-01-2016

Zaterdag 30 januari krijgen dak- en thuislozen bij het Leger des Heils in Zwolle een exclusieve stamppot van het driesterrenrestaurant De Librije voorgeschoteld. De aanwezigen zullen de avond worden vermaakt door en optreden van Theo Lens, tevens initiatiefnemer van de actie. Zwolle is de eerste stad waarin de dak- en thuislozen worden verwend met deze maaltijden, maar volgens Lens is het zeker niet de laatste. De bedoeling is dat er elke maand in een grote stad een zogenaamd ‘stamppotconcert’ is.

Tijdens een reis in New York zag artiest Theo Lens een dakloze man op straat sterven, zonder dat iemand iets voor deze man deed. Het opende Theo zijn ogen en hij schrok van de grote hoeveelheid dak- en thuislozen. Hij is naar diverse grote steden gereisd om zich te verdiepen in de verhalen en levens van deze mensen. Deze ervaringen uit Theo in zijn nieuwste album ‘Home at Last’.

Maaltijd
Lens wilde meer doen voor de dak- en thuislozen in Nederland en zocht contact met het Leger des Heils en restaurant de Librije in Zwolle. Het restaurant zal een stamppot voorbereiden van de kwaliteit die bij een restaurant met drie Michelinsterren hoort. Gedurende de avond zal Lens met zijn band optreden, maar zich vooral onder de aanwezigen mengen om naar hun verhalen te luisteren.