Drama Indonesie: 4 leden Leger des Heils vermoord

30-11-2020

Met groot verdriet bevestigt het Leger des Heils dat vrijdag 27 november 2020 vier leden van het Leger des Heils op Sulawesi om het leven zijn gebracht. Dit gebeurde tijdens een aanval op de Lewono Lembantongoa Buitenpost, Indonesië. De post ligt in een zeer landelijke omgeving van Sigi Regency, Centraal Sulawesi, aan de rand van het Indonesische regenwoud. In de ochtend van 27 november werd de gemeenschap onderworpen aan een wrede aanval, waarbij het gebouw van het Leger des Heils en zes huizen van leden werd platgebrand. Vier leden van de buitenpost zijn gedood. De politie vermoedt dat extremisten achter de moord zitten.

Territoriaal commandant voor Indonesië, kolonel Yusak Tampai, dringt er bij de mensen in de regio op aan om ‘kalm, alert en voorzichtig te blijven en een sterke boodschap van hoop te verspreiden’.

Generaal Brian Peddle, internationaal leider van het Leger des Heils, veroordeelt de daden. 'Bij het Leger des Heils werken we aan vrede', zegt hij. 'Ons hart gaat uit naar de slachtoffers en hun families. Ik roep alle heilsoldaten op om te bidden voor de mensen die getroffen zijn. En ik vraag onze wereldwijde gemeenschap om met ons mee te bidden. Ik geloof dat wanneer vrede zijn plaats vindt, het kwaad zal worden verslagen'.

Bron: The Salvation Army International Headquarters