Dam tot Damloop brengt ruim 11.000 euro op voor het Leger

23-09-2013

Honderd hardlopers liepen gisteren bij de Dam tot Damloop ruim 11.000 euro bij elkaar voor het Leger des Heils.

De ‘Leger-lopers’ liepen voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven om met vakantie te gaan, voor mensen met een smalle beurs. Het is belangrijk dat vooral kinderen een dagje uit kunnen tijdens hun vakantie. We zijn dan ook heel blij dat we met dit mooie bedrag heel veel mensen ontspanning kunnen geven!

Erik Blom, vrijwilliger op de soepbus in Amsterdam, was de snelste van het team. Hij liep de 16 kilometer in 1 uur en een krappe 3 minuten. Edwin van Ens haalde het hoogste bedrag op, met 610 euro. Dat was 122% van zijn streefbedrag!

Clustermanager Ferdinand van de Velde heeft het één-na-hoogste bedrag opgehaald voor het Leger: 570 euro. “De Damloop is de grootste en populairste hardloopwedstrijd van het jaar. Ik vind het dus ook gewoon heel gezellig om mee te doen. Je hebt overal bandjes langs de route en collega’s van het Leger die je aanmoedigen. In 2008 begon ik met het organiseren van een Leger-team bij de Dam tot Damloop – toen deden er tien mensen mee. Nu zijn dat er honderd, dat vind ik heel bijzonder.” Op de vraag hoe hij dit bedrag bij elkaar kreeg antwoord Ferdinand: “Ik heb het op mijn Facebook gezet en ben vooral via social media gesponsord. Maar het verhaal erbij dat er mensen vakantie van krijgen die dat anders niet kunnen krijgen, deed het ‘m wel in deze vakantieperiode.” Dat is dan ook meteen een goede tip voor volgend jaar, als ú misschien mee-rent voor het Leger. Maar dan moet u wel nu alvast gaan trainen, om net zo’n mooie tijd te rennen als Ferdinand…