Boundless: standbeeld onthuld Catherine Booth

03-07-2015

De tweede dag van Boundless was een bijzondere. Op deze dag, 2 juli 2015, werd het wereldwijde Salvation Army officieel 150 jaar oud. Om ‘Founders day’, ofwel ‘Oprichtersdag’ te vieren, kwamen leiders van het Leger des Heils van over de hele wereld samen op Mile End Road in de Londense wijk East End. Hier werd een standbeeld onthuld van Catherine Booth, de ‘moeder’ van het Leger des Heils. 

Het Boundless congres wordt gehouden in de O2 Arena in Londen, de geboortestad van William Booth. Hier stichtte hij ook het Leger des Heils, samen met zijn vrouw Catherine. Op de Londense straten vonden hun eerste samenkomsten plaats. In 1979 werd er een standbeeld van William Booth onthuld. Dat van zijn vrouw is daar nu naast geplaatst. 

Catherine, afgebeeld met een Bijbel, vond dat vrouwen net zo goed konden preken als mannen. Ook in het huidige Leger des Heils vind je zowel mannelijke als vrouwelijke voorgangers. Generaal André Cox sprak van ‘een speciale dag, waarop we stilstaan bij de gedenkwaardige bijdrage die Catherine Booth had bij het vormen van het Leger des Heils, zoals we dat nu nog kennen.’ 

Vanuit Nederland kun je meekijken met Boundless. Op de speciale website kun je de livestream volgen. Verder op de hoogte blijven? Dagelijks verschijnt daar ook de Boundless Today, een online krant over alles wat er op congres gebeurt. 

Nog meer sfeer proeven kan via deze kleurige fotosessie. Deze wordt bovendien steeds aangevuld met recente beelden.