Beau van Erven Dorens geeft startsein

24-09-2019

Opbrengst Kinderpostzegels voor kinderen in de opvang 

De 71ste Kinderpostzegelactie is op dinsdag 24 september symbolisch afgetrapt door Beau van Erven Dorens die de eerste bestelling plaatste bij de daklozenopvang van het Leger des Heils in Amsterdam-Noord. Het thema van de Kinderpostzegelactie is dit jaar ‘Dichtbij ieder kind’. Vanaf morgen gaan 160.000 kinderen uit groep 7 en 8 door het hele land langs de deuren om Kinderpostzegels en andere producten te verkopen. Hiermee helpen zij kinderen, die met hun ouders in de opvang wonen, een goed thuis te geven. 

Onder het motto ‘Dichtbij ieder kind’ gaat Stichting Kinderpostzegels een deel van de opbrengst gebruiken om de 8.500 Nederlandse kinderen die in de vrouwen- of daklozenopvang zitten, te helpen. Het Leger des Heils biedt op verschillende plekken in het land crisisopvang aan gezinnen. Kinderen wonen altijd met (een van) hun ouders in de opvang. En dat kan stressvol zijn. Kinderen moeten vaak verhuizen en verliezen hun vertrouwde omgeving en vriendjes. Toch proberen we het kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een fijne speelplek binnen de opvang.Beau van Erven Dorens: “Wat fijn dat Kinderpostzegels zich dit jaar inzet voor al die kinderen in de daklozenopvang in Nederland. Ik vind het ongelooflijk dat in een welvarend land als het onze 8.500 kinderen in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. Ik ben dan ook met trots de ambassadeur van de Kinderpostzegelactie 2019!”  

Het is het 71ste jaar op rij dat kinderen van de basisschool langs de deuren gaan om verschillende producten – waaronder postzegels – te verkopen. In 2018 werd er 9,4 miljoen euro opgehaald.