Aspergelunch door sterrenchefs

22-04-2014

De aspergelunch voor bewoners van de Zuiderburgh, een maatschappelijke opvang van het Leger des Heils, vorig jaar smaakte naar meer: woensdag 23 april aanstaande serveren de chef-koks van vijf Amsterdamse toprestaurants daarom opnieuw een sterrenlunch met als hoofdingrediënt het witte goud uit Limburg. De deelnemende restaurants zijn Ron Gastrobar (*), Le Garage, La Rive (*), Vinkeles (*) en De Kerstentuin. Deze lunch wordt niet alleen aangeboden door de Nationale Aspergepartij, de bestuursleden zullen zelf ook de handen uit de mouwen steken door de bediening te verzorgen in samenwerking met deelnemers van 50|50 Food, het arbeidsre-integratie project van het Leger des Heils. Sterrenstage met baan. 

Uitrol van de aspergelunch is ook dit jaar dat de deelnemers van 50|50 Food Amsterdam worden uitgenodigd om twee dagen stage te lopen bij alle chef-koks van de deelnemende restaurants. Dit is bij Joop Braakhekke en Erwin Walthaus (Le Garage), SVH Meesterkok Ron Blaauw (Ron Gastrobar *), SVH Meesterkok Rogér Rassin (La Rive* in InterContinental Amstel Amsterdam), SVH Meesterkok Dennis Kuipers (Vinkeles * in Hotel The Dylan) en Michel van Dijk (De Kerstentuin in Bilderberg Garden Hotel). Deze stages zijn voor de deelnemers van 50|50 Food een uitstekende springplank om terug te keren naar de maatschappij. Vorig jaar is dit heel goed bevallen: naar aanleiding van de stage heeft een deelnemer een vaste functie gekregen bij het Amstel hotel in Amsterdam.

Verbinden
Het Leger des Heils Amsterdam is erg blij met deze sympathieke geste van de Nationale Aspergepartij. ,,We vinden dit een mooi initiatief en een prachtige kans om verschillende lagen van de samenleving met elkaar te verbinden. Bovendien stelt de samenwerking met de chef-koks de deelnemers van 50|50 Food in de gelegenheid om hun bijzondere kwaliteiten te laten zien”, aldus Harry Doef, directielid van het Leger des Heils in Amsterdam.

50|50 Food
50|50 Food is al jaren actief als biologische cateraar in Amsterdam. Naast lunches worden er buffet- en hapjescatering op locatie van de opdrachtgevers verzorgd. Zoveel mogelijk wordt gebruik gemaakt van groenten en kruiden die in eigen tuin door bewoners van de voorzieningen worden geteeld. 50|50 Food is onderdeel van het Leger des Heils. Meer informatie: www.5050-food.nl