Leger des Heils strijdt mee: extreme armoede uit de wereld in 2030!

14-04-2015

De internationaal leider van het Leger des Heils, Generaal André Cox, heeft, samen met ruim dertig religieuze leiders van over de hele wereld, het initiatief genomen om extreme armoede per 2030 uit de wereld te werken. De Generaal zette zijn handtekening onder de verklaring: Ending Extreme Poverty: A Moral and Spiritual Imperative.

In de verklaring, gesteund door de World Bank Group, staat dat er voor het eerst in de historie zowel de middelen als de morele verantwoordelijkheid zijn om te verzekeren dat niemand meer in de greep van extreme armoede hoeft te leven. De afgelopen jaren is extreme armoede al fors teruggedrongen. Desondanks leven er nog bijna een miljard mensen onder erbarmelijk armoedige omstandigheden.

Voor het Leger des Heils is dit een mogelijkheid om de krachten te bundelen in de doorlopende strijd tegen armoede; een essentiële pijler in de missie van het Leger. Generaal André Cox: “Het Leger des Heils zal doorgaan met het samenwerken met beleidsmakers en zal blijven zoeken naar strategische samenwerkingen met gelijkgestemde mensen om zo onze droom te verwezenlijken.”

‘We hebben voldoende bewijs dat ons laat zien dat we extreme armoede binnen vijftien jaar kunnen beëindigen,’ staat er in de verklaring te lezen. Met de verklaring hopen de initiatiefnemers dat meer organisaties zich gaan aansluiten bij deze actie. ‘Er moet een einde komen aan de extreme armoede die meer dan een miljard mannen, vrouwen en kinderen in zijn greep houdt. We moeten nu simpelweg in actie komen om een eind aan die situatie te maken.’

De volledige verklaring is te bekijken via sar.my/faith2endpoverty. Zie ook #Faith2EndPoverty.