Arie Boomsma geeft startsein sportkledingactie voor Leger des Heils

12-09-2016

Is je trainingspak te klein? Of gaat de hele vereniging over op nieuwe tenues? Je kunt áltijd je sportkleding inleveren bij het Leger des Heils, maar tijdens de Nationale Sportweek krijgt het extra aandacht! 

De initiatiefnemer van deze bijzondere actie is de teamcaptain Arie Boomsma. Arie vertelt hoe hij op deze inzamelingsactie is gekomen: “Het was op een zaterdagochtend en ik stond naast een voetbalveld ergens in Amsterdam te kijken naar de wedstrijd van het zoontje van een vriend. Ze speelden uit. We stonden langs de lijn toen ik een moeder naar de trainer zag toelopen, vanaf een ander veld. Ze voerden een kort gesprek en daarna werd er een speler gewisseld. Iemand vertelde mij dat het vaker gebeurde bij die club; dan heeft een broer de schoenen nodig. Ze delen vaak een paar. De vriend waarmee ik de wedstrijd stond te kijken, kwam toen met dit idee; kinderen die uit hun sportkleding en schoenen groeien, kunnen die ergens afgeven. Ouders die het wat krapper hebben, kunnen ze dan voor hún kinderen gebruiken.” 

Tijdens de Nationale Sportweek kun je in Utrecht je sportkleding, -schoenen en –attributen brengen naar een van de inzamelpunten, zoals straatcontainers. Het Leger des Heils zorgt voor een goede bestemming van de kleding en schoenen. 

Op zaterdag 17 september om 12.00 uur zal Arie Boomsma de eerste zijn die sportspullen doneert bij de officiële opening van de glazen inzamelcontainer voor het Stadhuis Utrecht (stad). Daar kun je de hele week je sportspullen inleveren, maar ook bij de rondreizende Sportweek Karavaan en tijdens het Sportweek Festival.