Ali B wint Majoor Bosshardtprijs

15-03-2017

Ali B heeft 15 maart de Majoor Bosshardtprijs in ontvangst genomen. De prijs werd uitgereikt door de commandant van het Leger des Heils in Nederland, Hans van Vliet. 

Ali B voelde zich vereerd de prijs te ontvangen: “Dit zijn van die prijzen, wanneer je terugkijkt op je leven, waar je het meest trots op bent.” De rapper gaf aansluitend nog een stemadvies: “Als het Leger des Heils een politieke partij zou zijn, dan wist ik waarop ik zou stemmen.”

De jury heeft gemeend de prijs aan Ali B te moeten toekennen omdat hij, net als de majoor, mensen bij elkaar brengt. Daarnaast is hij een voorbeeld van wilskracht en optimisme. De jury waardeert dat Ali B zijn bekendheid en talent inzet om jong talent aan te moedigen. 

“Ali B wordt alom geroemd om zijn lef, moed, humor en kwetsbaarheid. Hij zet zijn eigen ervaringen in om anderen te helpen. Hetzij door bewustwording van wat er speelt in de wereld en/of bij jou in de buurt, hetzij door jong talent aan te moedigen en te geloven in: 'het kan  wel!’ We zijn onder de indruk van de wijze waarop hij op professionele en geheel eigen wijze in staat is een verbinding te leggen tussen culturen, generaties en religies,” aldus het juryrapport. 

De Majoor Bosshardtprijs draagt de naam van de in 2007 overleden lt.-kolonel Alida Bosshardt (in de volksmond beter bekend als De Majoor). Zij staat, door haar onvermoeibare inzet, haar idealisme en haar onbaatzuchtigheid voor velen model voor het werk van het Leger des Heils. De Majoor Bosshardtprijs wordt elk jaar toegekend aan een persoon of organisatie die zich vanuit deze principes inzet om mensen een beter leven te geven.