Homeless World Cup van start

27-07-2019

Vandaag is de Homeless World Cup in Cardiff met een bonte parade geopend en werden de eerste straatvoetbalwedstrijden gespeeld. Nederland wordt de komende week door een vrouwen- en mannenteam vertegenwoordigd die, onder leiding van Stichting LifeGoals, elke dag twee wedstrijden zullen spelen. Deze deelnemers komen veelal uit de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils. De Homeless World Cup is een jaarlijks voetbalfestival voor mensen met een achtergrond van dakloosheid. Er doen meer dan zestig landen mee met het toernooi.

Kijk mee
De wedstrijden die de Nederlandse dames en heren spelen zijn live te volgen via www.homelessworldcup.org. Houd de sociale media van het Leger des Heils in de gaten voor foto's en filmpjes van tijdens deze week. Het Leger des Heils investeert in deelname aan de Homeless World Cup, omdat dit over meer dan voetbal gaat. De tocht naar het WK is voor de deelnemers, die zijn geselecteerd op waar zij zijn in hun hulpverleningsproces, een sportief en emotioneel avontuur dat hen helpt om de wereld en hun kansen weer wat zonniger te bekijken.

WK Daklozen op NPO1
Van de enerverende week in de hoofdstad van Wales wordt een documentaireserie gemaakt door BNNVARA. In 'Bureau Sport: WK Daklozen 2019' volgen Frank Evenblij en Erik Dijkstra een groep van zestien deelnemers (de Nederlandse selectie) op weg naar The Homeless World Cup. Op www.wkdaklozen.nl is meer te vinden over het programma. Op deze website worden alle spelers ook aan je voorgesteld met panini-plaatjes en worden richting het programma filmportretten van spelers geplaatst. De vierdelige documentaireserie is vanaf zondagavond 11 augustus om 23.00 uur op NPO1 te zien.

HWC