Commissioners Hans en Marja van Vliet nemen afscheid: “Het Leger bruist van dynamiek en liefde”

25-06-2018

Commissioner Hans van Vliet, heeft op zaterdag 23 juni afscheid genomen van het Leger des Heils in Nederland. De commandant van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije heeft ruim acht jaar leiding gegeven aan de organisatie. Ook zijn vrouw, commissioner Marja van Vliet, neemt afscheid van haar functie als territoriaal presidente vrouwenorganisaties. Beide worden met ingang van 1 augustus 2018 op retraite gesteld.

Van Vliet laat naar eigen zeggen een “daadkrachtige en mooie organisatie” achter. “Professioneel, zelf-reflecterend en voortdurend op zoek naar manieren om iets te betekenen voor de samenleving vanuit de missie. Het Leger bruist van dynamiek. Er is zoveel aan de gang, er is zoveel passie voor de medemens. Zoveel liefde. Mensen zijn bereid om niet één, maar zes stapjes extra te zetten als dat nodig is.”

Het afscheid van beide commissioners is gevierd tijdens een speciale Gospel Celebration in De Schuilplaats te Ede. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst kregen de Territoriaal Commandant en zijn vrouw onder meer videoboodschappen van collega's uit Papoea Nieuw Guinea en van minister van Onderwijs Arie Slob. Ze werden toegesproken door commissioner Birgitte Brekke die hen namens de Generaal van het Leger des Heils bedankte voor al hun werk in de afgelopen 43 jaar.

Kolonel Hannelise Tvedt wordt per 1 augustus 2018 aangesteld als commandant van het Leger des Heils in Nederland, Tsjechië en Slowakije.

Foto's van de GSPL Celebration zijn terug te zien op Flickr.